De vijf beste nieuwe boeken voor in je hangstoel

Nog meer dan een hangmat leent een hangstoel zich perfect voor het duiken in een boek. Lekker schommelend in het voorjaarszonnetje een zenuwslopende thriller of een meeslepende roman tot je nemen; bestaat er een beter plan voor een luie zondagmiddag? Wij selecteerden alvast vijf nieuwe boeken die je alles om je heen even doen vergeten.

 

boekentips lezen in je hangstoel

 

Meeslepend epos: De geschiedenis van de bijen (Maja Lunde)

In deze psychologische roman worden drie aangrijpende verhalen met elkaar verbonden door het verleden, het heden en de sombere toekomst van de bij. In 1852 wil de depressieve bioloog William in Engeland een nieuw soort bijenkorf ontwikkelen die hem en zijn kinderen eer en roem zal brengen. In 2007 is George een imker in de VS die het door de bijensterfte steeds zwaarder heeft en hoopt dat zijn zoon de imkerij kan redden. Het derde verhaal speelt zich in China, in de nabije toekomst af. De bijen zijn verdwenen. Tao bestuift handmatig bloemen en wil haar zoon een opleiding en een beter leven geven. Allemaal ouders die het beste aan hun kinderen proberen te geven.

 

Pageturner pur sang: Piep zei de muis (M.J. Arlidge)

Een superspannend boek over een seriemoordenaar die het heeft voorzien op getrouwde mannen met een minnares. Het eerste slachtoffer wordt gevonden in een leegstaand huis; zijn hart wordt niet lang daarna bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace zet alles op alles om de zaak op te lossen, terwijl de media de moordenaar hypen tot een nieuwe Jack the Ripper. Een zenuwslopende thriller die gebruikt maakt van tien verschillende perspectieven en leest als een trein.

 

Grappig en ontroerend: De verwarde cavia (Paulien Cornelisse)

Een cavia werkt op de afdeling Communicatie in een typische kantoortuin met typische collega’s, zoals Harm-Jan van de IT-afdeling, die al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt. Afgezien van het feit dat een cavia de hoofdrol speelt, zullen de kantoorverhalen uitermate herkenbaar zijn voor iedereen die ook maar een blauwe maandag op een kantoor heeft gewerkt. Een grappig, maar ook ontroerend boek over het lief en leed dat collega’s die hele werkdagen tot elkaar zijn veroordeeld met elkaar delen.

 

Verontrustend: Een makkelijk kind (Mireille Geus)

Twee studentes krijgen het aanbod om een week op een luxe villa van een steenrijk echtpaar te passen. Bij aankomst doet het vertrekkende stel nog een vreemd verzoek: of ze ook op het kind willen passen dat boven ligt te slapen. Met tegenzin gaan de vriendinnen akkoord. De volgende ochtend blijkt het kind verdwenen. In deze spannende en verontrustende psychologische roman heerst een continue onderhuidse spanning en blijkt niets wat het lijkt.

 

Persoonlijk reisverhaal: As in tas (Jelle Brandt Corstius)

De zoon van Hugo Brandt Corstius maakt een fietstocht van 1.620 kilometer door de Ardennen naar de Middellandse zee, met in zijn fietstas een deel van de as van zijn net overleden vader. Tijdens zijn reis ontmoet Jelle, zelf net vader geworden, wonderbaarlijke mensen, maakt hij wonderbaarlijke dingen mee en vertelt hij over zijn wonderbaarlijke vader. Een liefdevol in memoriam, voorzien van een flinke dosis (zelf)spot, over de gekke en geniale kanten van een excentrieke vader.

 

lezen in hangstoel