De hangstoel en 4 andere statement pieces

Een statement piece is een woonitem dat gegarandeerd alle blikken naar zich toe trekt. Met één statement piece kun je een interieur helemaal upgraden van leuk naar uniek! Het woonitem kan een meubel zijn, een accessoire of een nieuw behang. Wij hebben vijf originele eyecatchers voor in huis op een rijtje gezet.

 

De hangstoel

 

Een hangstoel trekt gegarandeerd de aandacht. Door de ruimte rondom geeft de hangstoel een speels, luchtig en ruimtelijk effect aan elk interieur. Met speciale (plafond)haken kun je de hangstoel op elke plek ophangen. Of gebruik een hangstoelstandaard en maak een nog groter statement. Welke hangstoel je kiest, hangt volledig af van jouw smaak en woonstijl. Hangstoelen zijn er van basic tot design, en van effen gekleurd tot bont gestreept… Je kunt ze bovendien nog verder naar smaak stylen met kussens en kleden. Deze maken je loungeplek ook nog eens extra comfortabel!

 

Hangstoel als statement piece in het interieur

 

Boud behang

 

Behang met vogeltjes, getekende bosdieren, een palmmotief of grote bloemen… zo'n bonte muur geeft een enorme boost aan het interieur. Er is zelfs behang met een reproductie van een klassiek schilderij, zodat je het werk van de oude meesters levensgroot achter je bank kunt hangen! Natuurlijk is het geen goed idee om gelijk de hele kamer van zo’n gewaagd behang te voorzien, maar het staat fantastisch op een kleinere, het liefst vrije wand. Je kunt ook je hal eens van een bijzonder behangetje voorzien. Daarmee zorg je altijd voor een spetterende entree!

 

Bijzonder behang als statement piece in interieur

 

Een opgezet dier

 

Jarenlang waren ze voorbehouden aan musea, bruine kroegen en stoffige woonkamers van bejaarde mensen, maar tegenwoordig zijn opgezette dieren helemaal hip & happening. Het opzetten van dieren ter decoratie heet taxidermie en duikt in steeds meer huizen op. In feite is het een logisch gevolg van een trend die al veel langer aan de gang is: het in huis halen van de natuur. Deze trend begon met dierenvellen op de grond, een paar plantjes onder een stolp en grote botanische prints in een lijst en is nu uitgelopen tot het hangen van een hertenkop aan de muur of het tentoonstellen van een opgezette vos op de schouw.

 

Een opgezet dier als statement piece in het interieur

 

Een Chesterfield

 

Een klassieker die nooit verveelt en altijd bewonderende blikken zal oogsten, is de Chesterfield bank. Het kenmerkende zitmeubel komt het beste tot zijn recht als je de rest van de inrichting vrij rustig houdt. Een echte Chesterfield is vrij prijzig, maar er zijn ook mooie lookalikes op de markt. Ga je voor de real deal, dan zijn er behalve de klassieke bruinleren bank ook geweldige moderne en trendy varianten te koop, waaronder deze fantastische Chesterfield club chair.

 

Chesterfield club chair als statement piece in interieur

 

Een bijzondere lamp

 

Een kroonluchter in de woonkamer, een kingsize bureaulamp naast de leunstoel of een enorme koperen hanglamp boven de eettafel: een grote bijzondere lamp is een echte eyecatcher. Houd het bij één variant en bouw daar de rest van je interieur omheen. Op de werkkamer of in de werkhoek kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoere industriële lamp. Of ga voor een spannend accent door bijvoorbeeld in een moderne inrichting rode hanglampen boven de eettafel te hangen.

 

Een lamp als interieur statement