De Joki hangt in het Guggenheim

De Joki is een kleurrijke hangstoel waarin kinderen heerlijk kunnen spelen, aan hangen, in schommelen of zichzelf terugtrekken om rustig wat te dagdromen. Deze vrolijke hangstoel is bovendien een echte blikvanger - en zelfs museumwaardig, zo blijkt. Het kleurrijke kraaiennest hangt namelijk in de etalage van het Guggenheim Museum in het hart van New York City.

 

De kleurrijke Joki

Het Guggenheim Museum heeft drie vrolijk gekleurde Joki’s in hun winkelcollectie waarmee ze hun etalage in frisse lentestijl verder opfleuren: de blauw-groene Joki Dolfy,  limegroen-donkergroene Joki Froggy en de roze-paarse Joki Lilly. Daarmee is de winkeletalage van het museum van een flinke dosis kleur voorzien, maar houdt de kleurenvariatie van de Joki nog niet op. Deze vrolijke hangstoel is namelijk ook verkrijgbaar in de stralende kleurencombinaties geel-oranje (Joki Sunny) en geel-rood (Joki Cherry). Daarnaast heeft Joki een natuurlijke ‘Planet’ lijn met als hoofdkleur ecru en waarbij het zitkussen en de buitenste randen een subtiel kleurtje hebben: zachtroze (Piggy), lichtblauw (Elephant), bruin (Koala) of lichtgroen (Turtle). Ten slotte is er ook een Joki ‘Outdoor’ lijn die geschikt is om buiten mee te spelen. De hangstoelen zijn gemaakt van 100% Polypropyleen en zijn dus zeer weerbestendig. De Joki Outdoor is verkrijgbaar in de kleuren groen-bruin (Baloo), rood-blauw (Spider) en turquoise-oranje (Nemo).

 

Joki hangstoel hangt in het Guggenheim Museum 

 

Net zo eigenzinnig als het Guggenheim

Wellicht dat het eigenzinnige ontwerp van de Joki het New Yorkse museum zo aanspreekt, want die sluit naadloos aan bij de unieke uitstraling van het Guggenheim. De architectuur van dit gebouw is namelijk al een kunstwerk op zich. Het witte organische gebouw van Frank Lloyd Wright bestaat uit een vervreemdende opbouw van ringen. Doordat hij de buitenste ringen wijder heeft gemaakt dan de binnenste, lijkt het gebouw dat uit 1959 stamt nog altijd uit de toekomst te komen. De binnenkant is mogelijk nog indrukwekkender. Bezoekers komen binnen in het atrium - het hart van het museum met daarboven een gigantische lichtkoepel - en worden omringd door een spiralend vloeroppervlak dat helemaal langs de zijwanden omhoog loopt. Via deze ononderbroken wandelpaden, glazen liften en verschillende ‘traptorentjes’ wordt de bezoeker helemaal omhoog langs de verschillende collecties geleid. Het Guggenheim is een hoogtepunt van moderne architectuur met bovendien een indrukwekkende eigen collectie met o.a. Picasso’s, van Goghs en Cézannes en vroeg modernistische kunstwerken van o.a. Marc Chagall, Wassily Kandinsky en Piet Mondriaan. Ben je ooit in New York, dan is dit museum een echte must-see. En check dan meteen of de Joki er ook nog te vinden is…!

 

Atrium en interieur van het Guggenheim Museum

 

Joki wint People’s Choice Award 2016

Met het Guggenheim houdt het Amerikaanse succesverhaal van de Joki nog niet op, want ook het publiek aan de andere kant van de oceaan heeft de Joki omarmd. Dit jaar heeft de Joki namelijk een onderscheiding ontvangen tijdens de Family Choice Awards; een jaarlijks consumentenprogramma waarin de beste producten voor de hele familie (inclusief huisdieren) worden gekozen. Het programma prijst hoe het zachte wiegen van de Joki het evenwichtsgevoel van kinderen stimuleert, wat een positieve weerslag heeft op het leren lezen, schrijven en rekenen. En voor kinderen is het uiteraard vooral een heerlijke plekje voor zichzelf - binnen of buiten - dat er ook nog eens supercool uitziet! Die Joki, die komt er wel.

 

Joki hangstoel wint people's choice award