De ultieme hangout met vrienden

Ben je een even grote hangstoel fan als wij, dan heb je ongetwijfeld je vriendengroep aangestoken met je enthousiasme en hangen ook zij graag rond in hun hangstoel. Trommel ze daarom eens op om een ultieme hangout met elkaar te beleven! In het bos, park, bij een openluchtconcert of festival: we hebben nog mooi weer, dus waarom er niet op een meest relaxte manier nog van genieten?

 

Een goede hangboom vinden

 

Hangstoelen zijn ideaal om over een boomtak te slingeren en zo een fijne relaxplek te creëren. En omdat ze minder horizontale ruimte innemen dan hangmatten, kun je met een hoop vrienden gezellig bij elkaar hangen. Je moet echter wel weten welke boom je kiest. De boom moet stevig en sterk zijn, met takken die relatief laag bij de grond uit de stam ontspringen. De boom moet zo robuust zijn als een eik en toegankelijk als een magnolia. Bomen die deze eigenschappen combineren zijn esdoorns, dennen en (treur)wilgen. Kies van een dergelijke soort een hoog exemplaar met een dikke stam. Bovendien moeten de takken stevig genoeg zijn om één of meer hangstoelen te kunnen dragen. Wanneer je hiervan eentje weet te vinden, of meerdere op korte afstand van elkaar, kan de boom worden opgetuigd met jullie hangstoelen!

 

Kies de juiste tak

 

Voor de veiligheid van jou en je vrienden wil je er zeker van zijn dat de tak je gewicht kan dragen. Zoek naar dikke, omhoog wijzende takken op korte afstand van de boomstam. Als een tak omhoog wijst, kun je ervan uitgaan dat dit een levende boom is. De opwaartse hoek geeft je hangplek bovendien een stabiliserend contragewicht. En heeft de tak veel zijtakken dan kun je gemakkelijker in en uit je hangstoel komen. Kijk verder naar nog meer tekenen die bevestigen dat deze boom sterk en gezond genoeg is om als hangboom te gebruiken. Is de bast vochtig en heeft de boom veel bladeren of naalden (voor de tijd van het jaar)? Dan kun je ervan uitgaan dat het een vitale boom is.

 

De boom volhangen

 

Begin onderin de boom met het ophangen van de hangstoelen. De takken zijn aan de basis van de stam het sterkst en zullen je zeker kunnen houden. Zorg ervoor dat de tak hoog genoeg hangt zodat je in je hangstoel kunt gaan zitten zonder dat je met je achterste op de grond belandt en je je benen kunt laten bungelen. Om de boom zo min mogelijk te belasten, laat je de zwaarste personen (of de grote hangstoel met twee personen) zo laag mogelijk hangen en verdeel je de hangstoelen zo veel mogelijk over de gehele boom. Dat ziet er bovendien wel zo leuk uit!

 

Ultieme hangout met vrienden 

 

Het chillen kan beginnen

 

Nu jullie allemaal een relaxte hangplek hebben gevonden, kan het chillen beginnen. Wellicht onder het genot van een wijntje, hapje en lekker muziekje. Vergeet ook de dikke vesten en warme plaids niet omdat het in deze tijd van het jaar snel kan afkoelen als de zon niet schijnt. Neem een aantal wegwerpbarbecues mee en leg daar de thuis gemaakte groente- en vleesspiesjes op voor een eenvoudig en gezellig maaltje. Check ook eens de lokale uitagenda voor bijvoorbeeld een concert of toneelstuk in de open lucht. Als er op het evenemententerrein toevallig een geschikte boom is (de meeste parken hebben vaak een treurwilg aan het water staan), kunnen jullie gerust de hangstoelen meenemen en relaxt van de voorstelling genieten!