Dit doen wij het liefst in onze hangstoel!

Een hangstoel is heerlijk om in te ontspannen, wat te luieren en naar de tuin, tv of uit het raam te kijken. Dat is dan ook met stip één van onze favoriete dingen om te doen in onze hangstoel. Maar een hangstoel is ook de uitgelezen plek om ontspanning te vinden in lezen, musiceren of breien. Eigenlijk is de hangstoel daarmee wat de schommelstoel vroeger was!

 

Breiwerkje op schoot

 

Zoals je grootmoeder vroeger in de schommelstoel zat te breien, zo wiegen wij in onze hangstoel met een haakwerkje op schoot. En we schamen er ons niet voor, want handwerken is helemaal hot. Door te haken, breien en te macrameeën maken we de mooiste creaties helemaal zelf; van schattige gehaakte knuffels tot een hippe bloempothanger of een stoer gekabeld sierkussen. Handwerken is de perfecte manier om je hoofd tot rust te brengen en te ontspannen. Neem ook eens kijkje op Pinterest voor de meest prachtige, gratis patronen om de mooiste spullen voor je huis te maken. Zo kun je voor nop en met een hoop plezier de natuurlijke woontrend volgen die helemaal in het teken staat van handgemaakte woonitems!

 

breien of haken in je hangstoel 

 

Gitaar spelen

 

Je kent dit beeld vast wel uit een film: ergens in het diepe Zuiden van Amerika zit een eenzame cowboy op zijn schommelstoel op de veranda van zijn enorme landhuis. Al schommelend speelt hij op zijn oude gitaar en staart hij naar de sterrenhemel die zich boven zijn landgoed uitstrekt. Nu wonen wij helaas niet in een gigantisch landhuis met veranda op een ranch, noch beschikken wij over de melancholische looks van een dergelijke filmheld, maar ook wij vinden het heerlijk om in onze hangstoel wat op onze gitaar te tokkelen en voor ons uit te mijmeren. Een hangstoel die je bewegingsvrijheid niet beperkt, is daar het meest geschikt voor; zoals de Hangover en de Hang Solo. Door de schommelende beweging wordt je brein bovendien gestimuleerd tot creatieve ideeën. Geen wonder dat gitaar spelen zo goed gaat in een hangstoel!

 

Gitaar spelen in je hangstoel


Boek lezen

 

Zat jij vroeger ook samen met je vader of moeder, opa of oma op de schommelstoel, met een warme plaid over jullie heen terwijl je heerlijk werd voorgelezen? Het is één van de meest verwarmende herinneringen die je uit je kindertijd kunt hebben. Kruip daarom met je eigen kind en een mooi voorleesboek in jullie extra grote hangstoel en geniet van deze intieme momenten samen. Voorlezen voor het slapengaan is van zichzelf al een fijn en nuttig ritueel, maar een hangstoel voegt daar nog iets extra aan toe. De wiegende bewegingen brengen je kind namelijk nog meer tot rust. Dat wordt heerlijk slapen straks! Natuurlijk duik je ook met je eigen boek het liefst in de hangstoel. Heerlijk opgekruld of languit met je benen vooruit en je voeten in een voetensteun. Helemaal comfortabel lezen wordt het met wat extra ondersteuning voor je armen. De Swinger hangstoel kunnen we misschien wel een echte leeshangstoel noemen, met zijn armleuningen, voetensteun en nekkussen. Hoe dan ook, met een boek op schoot kun je jezelf al wiegend helemaal verliezen in een andere wereld.

 

 Lezen in je hangstoel