Een make-over voor de meidenkamer!

De kamer van een meisje in de pubertijd is één van de belangrijkste plekken in haar leven. Tijd dus om de kinderachtige knuffels en speelgoed vaarwel te zeggen en de schattige sfeer om te toveren tot een volwassen tienerlook. Met een trendy kleur op de muur, een paar nieuwe spullen én de toevoeging van een echte eyecatcher, zoals een hangstoel, is de metamorfose van meisjeskamer tot hippe tienerkamer in een handomdraai geslaagd!

 

Hangstoel als comfortabele leesplek

 

Een tienerkamer is niet alleen cool en hip, maar heeft ook bepaalde functionaliteiten. Het moet een goede ruimte zijn om in te kunnen slapen, ontspannen en huiswerk maken. Een bureau met goede bureaustoel en heldere verlichting is echt nodig om goed te kunnen concentreren. Daarnaast is een comfortabele plek om te kunnen lezen een must have. Een hangstoel is dan de meest logische keuze: het combineert functionaliteit met plezier. Bovendien stimuleert de beweging van een hangstoel het creatief denken. Schommelend in een hangstoel kun je je beter concentreren en wordt je creativiteit gestimuleerd. De beslotenheid van de hangstoel helpt bovendien te ontspannen. Daarnaast is een hangstoel op de kamer natuurlijk superorigineel en heel erg hip!

 

hangstoel slaapkamer

 

Van schattig roze naar trendy oranje

 

Natuurlijk heeft ook je dochter haar eigen ideeën over de inrichting. Kom samen tot een mooie metamorfose door te luisteren naar wat zij wil en te kijken of dat haalbaar is en of het in het budget past. Zo niet, dan zijn er vast wel alternatieven te verzinnen. Het meest gewenst is vaak een andere kleur op de muren: in het geval van een meisjeskamer wordt het schattige roze dan omgetoverd tot een meer volwassen kleur; van uitgesproken fuchsia tot dieppaars of stoer zwart. Trendy kleuren zijn momenteel oranje en fel blauw. Door de verfkwast te hanteren kun je op een relatief eenvoudige en voordelige manier voor een grote verandering te zorgen. Wees niet bang voor heftige of donkere kleuren. Door de basis wit te houden, en één of twee wand(en) voor de nieuwe kleur te reserveren, blijft de kamer ruim en fris lijken. Zelfs het plafond in een donkere tint verven kan verrassend mooi uitpakken!

 

make over voor de meidenkamer

 

Slimme meubels voorkomen rommel en geven ruimte

 

Door eerst het kleurenschema te bepalen, kunnen jullie de nieuwe spullen in bijpassende tinten uitzoeken. Meestal is de ruimte beperkt, dus ga voor praktische meubels met weinig grondoppervlak en veel bergruimte. Een hoogslaper of laden onder het bed, genoeg kastruimte voor kleding en planken aan de muur om spulletjes te showen voorkomen rommel. Een spiegel mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien is het mogelijk om de kledingkast te voorzien van een spiegelwand; dit scheelt weer ruimte. Zorg ervoor dat de ruimte niet wordt volgepropt met meubels. Hangstoelen zijn wat dat betreft een ideale toevoeging. Omdat ze aan het plafond kunnen hangen, nemen ze weinig ruimte in. Eromheen bevindt zich allemaal ruimte, dus het effect is lekker licht en luchtig. Bovendien zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar, dus ze passen ongetwijfeld bij de nieuwe kleuren van de meidenkamer.

 

Net als de verandering van klein meisje tot jonge vrouw zal deze metamorfose van de meidenkamer misschien eerst even wennen zijn, maar ontegenzeggelijk voor veel plezier zorgen!