Fair Trade hangmatten

Heerlijk én eerlijk relaxen in een hangmat: het kan echt! Fair trade hangmatten zijn tegenwoordig namelijk ook in Nederland gemakkelijk te verkrijgen. Relaxen terwijl je weet dat je met aanschaf van je hangmat arme mensen en het milieu hebt geholpen: kun je lekkerder liggen?

Een fair trade hangmat voor een eerlijke prijs

Fair trade – of ‘eerlijke handel’ – bevordert de export van producten van arme naar rijke landen. In arme landen krijgen producenten, boeren en werknemers die aan jouw hangmat meewerken vaak onderbetaald. Hierdoor blijven zelfs primaire levensbehoeften, zoals onderdak en voedsel, voor deze mensen moeilijk bereikbaar. Daar werk jij toch niet aan mee? Als je een fair trade hangmat aanschaft, draag je bij aan een beter leven voor mensen in arme landen. De mensen die aan jouw fair trade hangmat hebben gewerkt, hebben namelijk wel een ‘fair’ bedrag voor hun grondstof, dienst of product gekregen. Dat is wel zo eerlijk!

Een fair trade hangmat is goed voor het milieu

Het productieproces van jouw nieuwe standaard hangmat is onderworpen aan strenge milieueisen. Dit laatste zorgt ervoor dat de productie van de fair trade hangmat zo min mogelijk schade toebrengt aan het milieu. Daarnaast worden dikwijls acties ondernomen om de schade die aan het milieu wordt toegebracht door de productie van hangmatten, te compenseren. Je kunt hier bij denken aan het planten van bomen in het land waar je hangmat is gemaakt. Zo weet je zeker dat je met de aankoop van een standaard hangmat niet alleen arme mensen maar ook het milieu steunt!

Waar kun je een fair trade hangmat kopen?

Wie een fair trade hangmat wil kopen, hoeft heus niet uren door de stad te slenteren. Met een paar drukken op de knop kun je vanuit je luie stoel via het internet verschillende hangmatten bekijken en de mooiste uitzoeken. Dat is wel zo gemakkelijk! Als een hangmat fair trade is, wordt dit op de website vermeld. Zo weet je exact wanneer je werkelijk een eerlijke hangmat gevonden hebt.