Fatboy hangmat: 5 redenen om niet voor Fatboy te kiezen

Een Fatboy hangmat is populair. Niet gek, want op het oog is het een mooie hangmat en heeft een merkreputatie. Toch zitten er een boel nadelen aan een Fatboy hangmat. Wij zetten deze voor je op een rijtje.

Prijskaartje van de Fatboy hangmat

Leuk, zo’n Fatboy hangmat. Maar wist je dat een Fatboy hangmat tot twee keer duurder is dan een klassieke hangmat met standaard? Ook accessoires behorende bij de Fatboy hangmat, zoals kussens en covers, zijn veel duurder dan bij andere hangmat merken. Neem de klassieke hangmatten van Tropilex. Eerlijk geproduceerd, zelf geïmporteerd en met liefde en zorg gemaakt van de beste kwaliteit materialen. Toch ben je hiermee de helft goedkoper uit dan wanneer je voor een Fatboy hangmat kiest!

Niet waterdicht

Een Fatboy hangmat is niet waterdicht. Bovendien is de stof gevoerd, waardoor het twee dagen kan duren voordat een natte hangmat droog is. Je kan een waterafstotende cover bij de Fatboy hangmat kopen, maar daar hangt uiteraard ook weer een fors prijskaartje aan. Daar wordt zo’n hangmat ineens een stuk minder comfortabel van, vind je ook niet?

Een normale hangmat droogt veel sneller op en is makkelijker uit te hangen. Dus met een normale hangmat kan je weer veel sneller genieten na een regenbui.

Weinig flexibiliteit door niet verstelbare hangmatstandaard

Idyllisch op een tropisch strand of in de tuin tussen twee bomen je hangmat ophangen, is er niet bij met de Fatboy hangmat. Een Fatboy hangmat is namelijk altijd met standaard geleverd. De standaard is bovendien niet verstelbaar. Dat draagt dus niet bepaald bij aan een comfortabele hangmat-ervaring. Bij klassieke hangmatten, zoals die van Tropilex, kies je zelf of je een standaard gebruikt en zo ja, hoe hoog je die afstelt. Dat geeft pas echt vrijheid!

Standaard kan alleen gebruik worden voor een Fatboy hangmat

Een Fatboy hangmat slijt sneller dan de hangmat standaard van Fatboy. Wil je de hangmat standaard hergebruiken, dan moet je altijd een nieuwe Fatboy hangmat kopen. Een hangmat van een ander merk past er niet in, terwijl die vaak langer meegaat. Geen duurzame oplossing dus.

De hangmat standaarden van Tropilex zijn altijd verstelbaar d.m.v. een ketting en met verschillende hangmatten en merken te gebruiken!

Ook de hangmatten van Tropilex zijn juist zo duurzaam mogelijk. Tropilex kiest bewust voor materialen met een lange levensduur en van hoogstaande kwaliteit. Bovendien houdt Tropilex het productieproces in Latijns-Amerika zo nauw mogelijk in de gaten door zelf de fabrieken te bezoeken, te letten op de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit aan een dubbele controle te onderwerpen. Dat ligt toch net wat lekkerder!

De Fatboy hangmat heeft een beperkte variatie in kleuren

Een Fatboy hangmat is verkrijgbaar in een beperkt aantal kleuren. Maar wil je echt uitpakken? Kies dan bijvoorbeeld voor een klassieke hangmat van Tropilex. Of je nu voor een effen kleur gaat of juist blij wordt van streepjes met vrolijkmakende namen als Blueberry, Cherry of Fire: de variatie is enorm.

Dus denk je erover om een Fatboy hangmat te kopen? Dan hopen we dat je nu weet dat een klassieke hangmat lang zo gek nog niet is!

Hieronder vind je de hangmatten die wij zouden aanraden als alternatief voor de Fatboy hangmat:

Gerelateerde Producten