Ga verticaal! Hangen is de interieurtrend van 2016

Blijkbaar hebben we meer behoefte aan lucht, licht en speelsheid in ons leven, want hangende planten en hangend meubilair blijken een uitermate populaire aanvulling op ons interieur! De hangstoel is al langer met een opmars bezig, maar intussen al lang niet meer het enige dat wordt opgehangen. Van hangende planten en een verticale tuin tot een hangend nachtkastje: verticaal is de nieuwe woontrend!

 

Hangstoel in het interieur

Het is origineel, een echte blikvanger en ook nog eens enorm relaxt: de hangstoel. Hoewel een hangstoel in elke kamer een opvallend item is, past het in vrijwel elk type interieur; van industrieel tot eclectisch. De ruimte rondom deze hangende stoel geeft een uniek ruimtelijk en luchtig effect aan elke kamer. Bovendien maakt dat ‘zwevende’ gevoel de hangstoel tot een heerlijk behaaglijke plek om in weg te kruipen. Hang hem mooi gestyled in de woonkamer, als relaxplek in de buitenkamer of als speel- en knuffelplek in de kinderkamer. Er is voor elke smaak wel een stijlvolle hangstoel te vinden. Voor kinderen bijvoorbeeld is een ‘kraaiennest’ - een kegelvormige hangstoel - een geborgen plekje om lekker in te wiegen, dromen, lezen of spelen. En als je een grote woonkamer hebt, is de grote, ronde designhangstoel Globo een geweldige aanwinst voor je interieur!

 

Hangstoel Globo is een geweldige aanwinst voor je interieur

 

Hangend groen

Van hangplanten tot verticale tuin: groen in huis wordt voortaan het liefst gehangen. Daarbij maakt de handwerkkunst macramé een enorme comeback. In de jaren zestig en zeventig was macramé enorm populair. Van touwen werden de meest kunstzinnige creaties geknoopt. Net als nu waren vooral de geknoopte plantenhangers geliefd om te maken. En het moet gezegd: het effect van die zwevende planten is ontzettend leuk! Een nieuwe uitvinding in het hangende groen is de verticale tuin of een levende groenwand in je kamer of keuken. Je kunt een verticale tuin als kant-en-klaar systeem kopen, maar ook zelf creatief aan de slag gaan met bijvoorbeeld een pallet vol plantenbakjes die je na het vullen rechtop zet. Wij zijn in elk geval al fan van het hangende kruidentuintje voor in de keuken!

 

Interieurtrends 2016 Verticale kruidentuin en hangende planten macramé

 

Hangend meubilair

En er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om met hangende items je interieur een luchtig en speels tintje te geven. Zoals een kledingrek dat niet op de grond staat, maar aan het plafond hangt. Of een rooster van draadgaas voor boven het bureau om kaartjes, notities en foto's aan te hangen. Ook erg leuk is dit hangende nachtkastje. Volgens ons is dit voor de handige doe-het-zelver niet eens zo moeilijk om na te maken. En natuurlijk is behalve de hangstoel natuurlijk ook de hangmat uitermate geschikt om in de woonkamer te hangen! Als je wat meer ruimte in je woonkamer hebt, een erker of extra ruimte achter de bank, kun je daar met gemak een mooie hangmat ophangen. En gezien de enorme keuze in materiaal, stijl en kleur is er voor elke inrichting een bijpassende hangmat te vinden.

 

Interieurtrends 2016 Hangend nachtkastje