Waar hang je een hangmat mee op?

Een hangmatstandaard zien sommige mensen niet zitten. Ze vinden het een te groot ding in hun tuin, hebben twee perfecte bomen of houden gewoon niet van de uitstraling van een standaard. Toegegeven, een hangmat die tussen twee bomen zacht heen en weer wiegt, terwijl je boven je het geruis van de bladeren hoort is natuurlijk heerlijk. Hét vakantiegevoel bij uitstek.

 

 

De juiste tools

Als je kiest voor ophanging aan twee ophangpunten, let dan op een aantal zaken. Allereerst is het soort hangmat dat je hebt aangeschaft van belang, want een familiehangmat vraagt om andere bevestigingsmaterialen dan een éénpersoonsmodel. Bij een goede leverancier wordt altijd de maximale belastbaarheid duidelijk aangegeven. Verzeker jezelf ervan dat je kwaliteit koopt door op deze informatie te letten, dan gebruik je de hangmat veilig. Een ander punt is de hoogte van hangmat: hangt deze te strak dan lig je oncomfortabel. Je voelt dat direct. Maak de hangmat los en laat hem iets zakken, zodat de stof je lichaam op een aangename manier ondersteunt dáár waar het nodig is.

 

De échte Braziliaan

Wil je nog net een stapje verdergaan? Bevestig je hangmat dan met veren, want deze zorgen voor extra ligcomfort. Het verende effect zorgt voor een nog diepere ontspanning en is ook uitermate geschikt bij meditaties, die mensen in toenemende mate doen in hun hangmat.