Hangstoel: heerlijke must-have in je huis!

Heb jij behoefte aan een heerlijke relaxplek en kan jouw interieur wel wat extra lef gebruiken? Haal dan een hangstoel in huis! Een hangstoel is een speelse, stoere aanwinst voor je interieur en een heerlijke plek om in te luieren, lezen of tv te kijken.

 

Het hangstoel effect

Met een hangstoel heb je meteen een eyecatcher in de kamer. Hoewel het een item is dat opvalt, past het wel in vrijwel elk type interieur. Van industrieel tot eclectisch; de ruimte rondom de hangstoel geeft aan iedere inrichting een uniek ruimtelijk en luchtig effect. En dat ‘zwevende’ gevoel maakt het tot een heerlijk behaaglijke plek om in weg te kruipen. Bovendien geeft een hangstoel in vergelijking met een hangmat meer steun in de rug, wat een boek lezen veel comfortabeler maakt.

 

Een hangstoel in je huis is een echte eyecatcher

 

Comeback van de hangstoel

Eigenlijk is de hangstoel helemaal niet nieuw. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig was de hangstoel enorm populair, om vervolgens weer in de vergetelheid te raken. Inmiddels is deze woonklassieker aan een nieuwe opmars bezig. Die comeback komt mede door onze groeiende behoefte aan rustpuntjes in deze hectische maatschappij en omdat de hangstoel naar deze tijd is gebracht. Moderne hangstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei modellen, maten, kleuren en materialen, opgehangen aan touw of ketting of hangend aan een standaard, zodat er voor iedere woonstijl wel een passende hangstoel is te vinden.

 

Design hangstoel

Eén van de meeste populaire uitvoeringen van de moderne hangstoel is de luxe houten variant. De stijlvolle Globo bijvoorbeeld is een ronde bol van vurenhout, uitgerust met een groot, zacht kussen in trendy kleuren. En als je genoeg ruimte in huis hebt en je het ultieme loungegevoel graag graag met je geliefden wilt beleven (of zelf lekker languit wilt kunnen liggen), is er de Globo Royal: De Globo hangstoel in XXL formaat!

 

Een hangstoel in je huis is een echte eyecatcher

 

Hangstoel ophangen

Het ophangen van een hangstoel is niet moeilijk. Hij hangt met slechts één ophangpunt zo aan het plafond. Op die manier kun je de hangstoel ook weer makkelijk verplaatsen. Uiteraard is hier speciaal bevestigingsmateriaal voor te verkrijgen, zodat je veiligheid is gegarandeerd. Je kunt de hangstoel ook met bijpassend framewerk kopen. Dan hangt hij niet aan het plafond, maar in een speciale standaard. Op die manier neemt je hangstoel wel meer ruimte in beslag, maar je kunt hem wel nog eenvoudiger verplaatsen.

 

Hangstoel inrichten

De hangstoel hangt, het is tijd voor de finishing touch. Kleed je hangstoel verder aan door hem in te richten met kussens en zachte dekens in jouw favoriete kleuren en materialen. Zo past je nieuwe hangstoel niet alleen nog beter in je interieur, hij zit ook nog eens extra fijn! Je kunt met behulp van deze accessoires ook de laatste woontrends te volgen; zo is je hangstoel met slechts kleine aanpassingen altijd supertrendy.

 

hangstoel inrichten met kussens

 

Maar welke hangstoel je ook kiest en hoe je die ook aankleedt; wij durven te wedden dat dit woonitem binnen no-time jouw favoriete plek in huis wordt!