Een hangstoel in huis

Heb je een hangstoel in huis, dan zul je ongetwijfeld heel wat bewonderende blikken oogsten. Een hangstoel is een blikvanger in je interieur en dan ook een populair onderwerp op woonblogs en social media zoals Pinterest. Wij stroopten deze media verder af op zoek naar nog meer hippe eyecatchers en coole gadgets. Deze geven net als je hangstoel een enorme boost aan je interieur én je woonplezier!

 

Een glijbaan in huis

Laten we gelijk maar rigoureus beginnen. Heb je wel eens gedacht aan een glijbaan in huis? Staat hartstikke leuk en je kinderen waren nog nooit zo snel beneden om te eten. Gek genoeg zijn hier al best veel voorbeelden van op internet te vinden. Van een moderne roestvrij stalen glijbaan in een modern penthouse in New York tot een ingebouwde dubbele glijbaan aan weerszijden van het huis waar ook de ouders vanaf kunnen roetsjen. Geniaal!
 

glijbaan in huis

 

Een warm gekleurd bolletje

Heerlijk bij de warmte van een vlammende haard zitten; dat is al een genot op zich. Maar de Italiaanse ontwerper Andrea Crosetta (Antrax) maakt er meteen een lust voor het oog van. Van zijn hand komt de vrolijke Baby Bubble: een ronde bio-ethanolhaard om aan de muur te bevestigen. Voor de opening kun je kiezen uit rond, ovaal en klavervormig. Moeilijker is om de kleur te bepalen, want je mag kiezen uit maar liefst tweehonderd kleuren!

bb haard 

 

Een tuin op je muur

Voeg wat groen toe in je interieur. En dan hebben we het niet over een extra ficus in de vensterbank, maar over een tuin aan je muur. Het klinkt vrij ongelooflijk, maar een verticale tuin is vrij eenvoudig te realiseren. Er zijn zelfs speciale systemen voor verkrijgbaar. Het resultaat: een weelderig begroeide plantenwand die een ultiem groengevoel geeft. Erg mooi, sfeervol en gezond bovendien. Doe ons ook maar een tuintje op de muur.

verticale tuin in huis 

 

Je boekenkast tart de zwaartekracht

Naar dit meubelstuk moet je twee keer kijken. Gaat die stapel boeken nou vallen of niet? Het lijkt wel of ze in de lucht zweven, maar dit systeem van Malagana Design vormt toch echte een stevige boekenkast die tot 70 kilo leesvoer aankan. Het zwaartekracht tartende systeem is in twee modellen beschikbaar, Equilibrim en Equity, en je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren en afwerkingen. Deze schots en scheve boekenkast is zonder twijfel een unieke, vrolijke toevoeging aan je interieur!
 

Malagana boekenkast 

 

Zitten op je boeken

Nog eentje in de categorie boekenkast, maar dan anders: de boekenstoel. Verkrijgbaar als stoel (‘Hollow chair’ van Judson Beaumont) of bank (‘Ransa’ van Ypunes Duret) met allebei een opengewerkte onderkant waarin je boeken kunt bewaren. Zo heb je altijd je favoriete leesvoer binnen handbereik. Uiteraard kun je er ook allerlei andere spullen in kwijt: rondslingerend speelgoed berg je er snel in op en voor een klein huisdier is het een heerlijk slaapplekje!
 

holle stoel