Een hangstoel op kantoor

Wie had dat gedacht: Van troosteloos kantoor tot ultieme chillplek! Het is de laatste jaren steeds vaker aan de hand. Niet zo gek, want de functie van het kantoor is vergeleken met een halve eeuw geleden enorm veranderd.
Daarmee is er ook plaats gekomen voor een nieuwe kantoorinrichting.
En daar past een hangstoel perfect bij!

 

Hangstoel op kantoor


Het traditionele kantoor

Uit de jaren vijftig stamt het typische kantoorgebouw: een kolossale toren, kubus of bunker opgetrokken uit staal, glas en beton. De werkplekken zijn statisch: werknemers werken altijd aan hetzelfde bureau, achter dezelfde pc en met een vaste telefoon. Dat hoeft allemaal niet meer.
 

Met de komst van mobiel bellen en mobiel internet kun je vanaf iedere plek je werk doen. We hoeven niet echt naar kantoor om ons werk te kunnen doen, maar wel om onze collega’s te zien en te ontmoeten. Dat maakt het moderne kantoor tot een plek waar medewerkers graag bij elkaar komen om elkaar te spreken, te inspireren en te prikkelen tot nieuwe ideeën. En zo ontstaat er ook een nieuwe vorm van kantoorinrichting!


Hangstoel vergderen


Het moderne kantoor

In het moderne kantoor heeft het massale systeemmeubilair plaats gemaakt voor kleine overlegruimtes, koffiehoekjes en loungeplekken met hangstoelen. Sceptici zullen hierbij hun wenkbrauwen even optrekken. Is dat niet allemaal een beetje overdreven?


Er moet uiteindelijk toch gewoon gewerkt worden? En dat is juist de reden voor dergelijke investeringen. Met meer ruimte voor ontspanning en sociaal contact kun je zorgen voor een hogere productiviteit, minder verzuim en verhoogde loyaliteit in je organisatie. Werknemers worden geprikkeld door elkaar en de creatieve omgeving, lopen minder risico op teveel stress en ‘kantoorziektes’ als RSI en de aangename kantooromgeving verstevigt de band van de werknemers met de organisatie!


Even in de hangstoel

Want hoe leuk ook, ons werk bezorgt ons dagelijks een flinke portie stress. En zoals we allemaal weten is teveel stress funest voor de gezondheid en de creativiteit. Werkgevers geven hun personeel daarom steeds vaker de mogelijkheid om zich op kantoor te kunnen ontspannen. De hangstoel is daarvoor ideaal. Waarom? In een hangstoel zit je lekker privé en de schommelende beweging heeft een bewezen positieve invloed op de gezondheid. In een hangstoel kom je binnen een paar minuten tot jezelf om vervolgens met frisse moed weer aan de slag te gaan. Elke dag even in de hangstoel en van veel werknemers zal de productiviteit verhogen en het ziekteverzuim verminderen. Bovendien is zo’n eyecatcher een verrijking voor elk kantoorinterieur!