Je hangstoel stylen doe je zo!

Een hangstoel kun je in allerlei kleuren en uitvoeringen kopen. Maar vervolgens kun je er nog veel meer mee doen. Door je hangstoel zelf te stylen en je hangplek mooi in te richten, creeer je een superfijn plekje in huis om optimaal te kunnen chillen!

 

Kies het beste plekje

Kies de plek waar je de hangstoel gaat hangen met zorg! Ben je tevreden over het licht en de kijkhoek naar de televisie, kan de warmte van de zon je bereiken en voelt het plekje lekker beschut? Dan heb je de beste spot in huis te pakken! Maak je geen zorgen over de bevestiging; je kunt een hangstoel op vrijwel elke plek ophangen met speciaal veilig hangstoel bevestigingsmateriaal. Als je liever niet boort in het plafond, of je (antieke) plafond is er niet tegen bestand, dan kun je hangstoel in een hangstoelstandaard hangen.

 

Richt je hoekje verder in

hangstoel stylen

 

Maak je plekje gezellig en lekker comfy. Heb je een hangstoel zonder voetensteun, dan is een voetenkrukje wel zo fijn als je de benen eens wilt strekken en laten rusten. Dit krukje kun je ook prima als bijzettafeltje gebruiken, zodat je je eten, drinken, mobiel, leesvoer en afstandsbediening altijd binnen handbereik hebt! Richt de ruimte om je hangstoel verder in met mooie spulletjes. Bijvoorbeeld met je favoriete foto’s aan de wand of op een tafeltje of kast in de buurt. Verder kun je eigenlijk niet zonder een mooie staande lamp die je ‘s avonds bijlicht tijdens het lezen. En ook al bungel je met je voeten in de lucht of liggen die in de hangstoel, een klein rond kleedje op de grond geeft een gevoel van behaaglijkheid. Bovendien maak je dan altijd een ‘zachte landing!’

 

Groene oase

Creëer je eigen groene oase met planten om je heen. Planten zijn mooi én gezond. Het kijken naar levend groen werkt ontspannend en planten zuiveren de lucht. Versterk het effect van het groen door je planten bij elkaar te zetten. Dat kan op een tafel of kastje, maar misschien is het nog wel mooier om ze bij elkaar op een dienblad op de grond te zetten. Of hang je planten op! Je kent ze vast nog wel uit je jeugd: hangende potten met planten waren razend populair in de jaren zeventig en tachtig. En nu zijn ze weer helemaal terug. In combinatie met een hangstoel ogen deze speelse planten natuurlijk helemaal te gek. En als je deze hippe retro-stijl nog verder wilt doorvoeren, verdiep je dan maar eens in de kunst van het macramé. Ook deze knooptechniek maakt een ware comeback. Macramé is helemaal niet moeilijk dus in een handomdraai vlecht en knoop je een eigen überhippe plantenhanger!

macrame hangende planten hangstoel

 

Maak je hangstoel extra comfortabel en mooi

Een hangstoel maak je extra comfortabel door er kussens en plaids in te leggen. Het oog wil ook wat, dus kies deze accessoires met zorg! Fijn tijdens de koude seizoenen zijn bijvoorbeeld dierenvelletjes: kussens en plaids van faux bont zorgen meteen voor een behaaglijke sfeer en zijn lekker zacht en warm. In de zomer kun je dan weer kiezen voor een los gebreide plaid in een koele kleur of pasteltint. Het leuke is dat je met een nieuw kussen of plaid meteen een andere stijl kunt neerzetten of de woonkamer eens even goed kunt opfrissen. Met kleur zet je al snel een bepaalde look én een bepaald gevoel neer. Ga je voor stoere eenvoud, kies dan voor kleuren als antraciet, zwart en wit, in combinatie met grof gebreide stof. Trendy en prachtig voor in de zomer is de combinatie groen/blauw. Blauw is nu sowieso een veel geziene kleur. Waarschijnlijk vanwege de rustgevende werking die in deze hectische tijd meer dan welkom is.

 

Maar laat je niet leiden door trends alleen; dit is jouw hoekje en daar mag je mee doen wat jij het mooist en prettigst vindt! We wensen je een heerlijke tijd toe in je zelf gestylede hangstoel!