Hangstoeltrend: hangen in het café

Lekker bijpraten onder het genot van een kop koffie, samen een hapje eten, wat drinken en heerlijk ontspannen… Zou dat niet nog veel fijner zijn als je dat kon doen vanuit je hangstoel? Dat vonden ze in Japan wel! In Tokio schieten de cafés met hangend meubilair als paddenstoelen uit eh.. de grond.

 

Hangen in Mahiko Mano

Het meest bekende hangmattencafé in Tokio is waarschijnlijk Mahiko Mano. De hangstoelen en hangmatten in dit café kun je meteen kopen, want het is eigenlijk een hangmatten showroom in combinatie met een café. Wellicht was dit de trendsetter voor de andere cafeetjes in Tokio waar je letterlijk kunt hangen.

hangstoelcafé mahiko mano tokio

 

Even wegdoezelen in Café Asan

In de wijk Akihabara in Tokio kun je vanuit je hangstoel een lichte lunch, biologische thee of kopje koffie met gebak nuttigen. Café Asan heeft aan één wand een rijtje hangstoelen aan het plafond hangen. Vind je het misschien lastig om vanuit de hangstoel je salade te nuttigen, maak dan gebruik van de gratis WiFi. In Café Asan liggen zelfs I-Pads te leen. Of pak een Japanse manga comic of ander magazine van één van de boekenplanken. Het schijnt dat als je even wegdoezelt, het vriendelijke personeel je een uurtje laat hangen voordat je vriendelijk wordt verzocht de hangstoel te verlaten.

hangmatcafe hangstoelcafe tokio cafe asan

 

Het coole Hammock Base café

Gelegen onder het ultrahippe Fabulous Café, vlakbij de Sapparo TV Tower, bevindt zich een het Hammock Base café. In dit café hangt naast een aantal hangstoelen een artistiek sfeertje. Er zijn hier bijvoorbeeld handgemaakte kunstobjecten te koop, er is een goedgevulde boekenplank met een nogal eclectische aanbod literatuur voor de clientèle beschikbaar en in het weekend is er een podium voor muzikanten. Je kunt hier kleine hapjes uit eigen keuken bestellen of een drankje nuttigen uit de goedgevulde bar. Aan diezelfde bar kun je overigens ook zitten om te wachten op een beschikbare hangstoel. In dat geval mag je maximaal anderhalf uur van een hangstoel gebruikmaken. Zijn er voldoende hangstoelen vrij, dan mag je zo lang hangen als je wilt.

 

Hangen in de openlucht

Het café Farmers Market in Tokio maakt goed gebruik van het dakterras: hier is een houten frame geinstalleerd waaraan een heleboel hangstoelen hangen. Hoog boven het geraas van deze hectische metropool kun je hier heerlijk relaxen en genieten van de zon.

hangstoelenfamers market cafe tokio

 

Hip hangstoelcafé in Sri Lanka

Niet in Japan, maar in Sri Lanka zit een ander hip hangstoelencafé. The Hammock Cafe is gesitueerd in het Galle Dutch Hospital en heeft alleen maar hangende zitplaatsen. Het eten schijnt helaas nogal lafjes te zijn. Maar dan nog maakt de coole locatie en het originele concept veel goed. Zo blijkt dat je met een hangstoel een middelmatig café kunt omtoveren tot een hippe hangout. Nederlandse horeca, leest u mee…?