Houten Hangmat Standaard

Voor elke hangmat hebben wij een een houten standaard, direct vanuit ons eigen magazijn leverbaar. Elke hangmat standaard is gemaakt van 100% FSC gekeurd hout afkomstig uit goed beheerde bossen van Scandinavische.

Tropilex heeft met de 'Wood' serie voor elke maat en uitvoering hangmat, een passende hangmat standaard. De reeks bestaat uit de 'Wood' Single, 'Wood' Double en 'Wood' Family. Aan de hand van de filters op deze pagina, kun je onder anderen de draagkracht en totale lengte van jouw hangmat invoeren, om zo tot de juiste keuze te komen. 

En wil je nog meer luxe? Dan is de 'Arcus' Premium de standaard voor jou! De Arcus is gemaakt van duurzaam Larikshout, waar de 'Wood' standaard van Vurenhout is gemaakt. Daarnaast zorgt de extra coating op het hout van de Arcus ervoor dat deze mooi glanst en extra duurzaam is.


Een houten standaard is vaak de eerste keus wanneer je in de tuin onbezorgd van je hangmat wilt genieten. Een houten frame ziet er prachtig en natuurlijk uit en is gemaakt van duurzaam hout dat is geïmpregneerd voor een lange levensduur. Een houten standaard is verkrijgbaar in verschillende formaten en biedt daarmee een veilige, comfortabele en stabiele ophanging voor elk soort hangmat!

Houten hangmat standaard

In een houten standaard komt je hangmat optimaal tot zijn recht. Je hangt altijd veilig en vertrouwd, op welke plek je maar wilt. Met onze houten hangmatstandaarden haal je een duurzaam product in huis. Het gebruikte hout is 100% FSC gekeurd hout en afkomstig uit goed beheerde bossen van Scandinavische oorsprong. Dankzij de impregnatie is het hout bestand tegen weer en wind en wordt de vorming van houtrot, schimmels en ongedierte voorkomen.

Drie formaten

Welke standaard je kiest, is vooral afhankelijk van het formaat van je hangmat. Bepaal aan de hand van de totale lengte van jouw hangmat - dus inclusief touwen – welke standaard het meest geschikt is. Met onze drie formaten standaarden is er een bijpassende houten standaard voor een eenpersoons, tweepersoons en familie hangmat te vinden. Omdat sommige frames voor zowel een kleiner als groter formaat hangmat gebruikt kunnen worden, is het ook verstandig om naar de belastbaarheid te kijken. De hoogte van je hangmat, en daarmee de spanning op het doek, kun je met een ketting aan weerszijden van de standaard eenvoudig aanpassen.

Hangmatstandaard van luxe larikshout

Naast de houten hangmatstandaards van duurzaam, geïmpregneerd vurenhout, bieden wij ook een luxe standaard van larikshout. Deze houtsoort heeft een prachtige kleur met tinten die overgaan in roze, oranje en geel. De extra, op olie-gebaseerde coating van het larikshout zorgt voor een mooie en warme glans. Ook verhoogt het de levensduur van het hout. De larikshouten standaard is voorzien van roestvrij stalen bevestigingspunten en is groot genoeg voor dubbele en familiehangmatten. Met deze houten hangmatstandaard creëer je een veilige en comfortabele hangplek van de hoogste klasse!

Gerelateerde Producten