Ik ga op kamers en neem mee...

De start van het nieuwe studiejaar staat voor de deur. Duizenden studenten staan te trappelen om plaats te nemen in de collegebanken en volop van het studentenleven te genieten. Voor iedereen die op kamers gaat, gaat er helemaal een wereld open! Een slimme student neemt bovendien een hangstoel mee, en wel om deze redenen:

 

Een hangstoel is draagbaar en past altijd

 

Wat zijn de voordelen van een hangstoel? Behalve het belachelijke zitcomfort en het relaxte gevoel dat je van een hangstoel krijgt, is de hangstoel compact en licht en neemt het weinig ruimte in. Als bewoner van een studentenkamer is de kans groot dat je niet je hele studententijd op dezelfde plek zal doorbrengen. Woon je in een studentenhuis, dan kun je op een gegeven moment naar een mooiere kamer doorschuiven. En als je een poosje in de stad hebt gewoond, is de kans groot dat je via via aan een betere kamer kunt komen. Houd er dus rekening mee dat je al je spullen ook weer zal moeten verhuizen; en niet zelden een paar smalle trappen op. Geen probleem met een hangstoel! Er is geen ander meubel dat je zelfs in je rugzak kunt meenemen. En hoe groot (of liever gezegd klein) je kamer ook is, voor een hangstoel is altijd wel plek. Er is immers altijd wel een plekje in het plafond om een haak aan te bevestigen. Pas wel op voor oudere plafonds en wees er zeker van dat die voldoende gewicht kunnen dragen (en kies anders voor een eenvoudige hangstoelstandaard). Mocht je echt klein behuisd zijn, dan kun je de hangstoel losmaken als je hem niet gebruikt.

 

Een hangstoel past altijd in elke studentenkamer

 

Een hangstoel bevordert je studieprestaties

 

Een hangstoel is de ideale plek voor een relaxte studiebreak, maar wanneer je een wat actieve houding aanneemt kun je er ook heel goed in studeren. Het is zelfs zo dat de schommelende bewegingen je studieprestaties positief beïnvloeden. Want waarom gaan we ijsberen wanneer we ergens over nadenken? Om onze gedachten op gang te brengen! Door het lichaam in beweging te houden in een hangstoel, worden je hersenen geactiveerd. Schommelend in een hangstoel kun je je bovendien beter concentreren en wordt je creativiteit gestimuleerd. Allemaal redenen waarom een hangstoel voor een student onmisbaar is (en je ouders hem voor je zouden moeten aanschaffen!).

 

Een hangstoel bevordert studieprestaties

 

Maak het plaatje af met een hangmat

 

Kortom: de hangstoel is het perfecte item voor iedere studentenkamer. Wil je echt volop genieten van het studentenleven, schaf dan ook een hangmat aan. Een hangmat biedt je ultieme vrijheid en ontspanning. Bind hem onder je bagagedragers en je kunt slapen waar of bij wie je maar wilt. Hoef je in de late uurtjes niet zwaar beneveld de hele stad door te fietsen. Hang je hangmat op het balkon om optimaal gebruik te maken van de schaarse buitenruimte of neem hem mee naar het park om nog meer te kunnen genieten van zon, frisse lucht en ruimte om je heen. En voor alle studenten die (nog) niet op kamers wonen: neem je hangmat mee in je rugzak en je kunt zolang in je studiestad blijven als je wilt!

 

Genieten van het park in je hangmat