In de spotlights: Hangstoel Brasil

Hangstoel Brasil is precies wat een hangstoel hoort te zijn: ruim, comfortabel en eenvoudig in gebruik. En nog méér! Want Brasil is er in allerlei kleuren, stijlen en in verschillende formaten. Voor elk wat wils!

 

Braziliaanse hangstoel

Brasil doet zijn naam eer aan, want deze stevige hangstoel komt uit Brazilië. En daar beoefenen ze niet alleen de kunst van de siësta al eeuwenlang, ook beheersen ze het productieproces voor de hangmat en hangstoel tot in de puntjes. Hangstoel Brasil wordt in een moderne lokale fabriek met de hand gemaakt door Braziliaanse vakmensen. De stof voor elke hangstoel wordt met behulp van een traditioneel weefgetouw geweven. Het opzetten van het weefgetouw is een precieze klus dat door een ervaren vakman moet worden gedaan. Deze weefmeester heeft een dag werk aan het knopen van meer dan 6000 weeftouwen. Ook de touwen en het verpakkingsmateriaal zijn met de hand gemaakt. Een hangstoel gaat door handen van wel een dozijn verschillende mensen en dat maakt elk product uniek!

 

 

alle uitvoeringen van hangstoel brasil

 

De vele stijlen van Brasil

Tien verschillende dessins in allerlei kleuren en twee formaten: hangstoel ‘Brasil’ is in vele uitvoeringen beschikbaar. Die veelzijdigheid maakt deze hangstoel extra aantrekkelijk. De standaard afmetingen zijn 160 bij 130 cm. Dat is al behoorlijk fors, maar de ‘Brasil Gigante’ maakt het nog bonter: deze enorme hangstoel meet maar liefst 200 x 140 cm! De 'Brasil Gigante' is voorzien van een 1,40 m houten stok en kan maar liefst tot 200 kg dragen. Je kunt er dus met het hele gezin inkruipen! Deze familiehangstoel is er in twee uitvoeringen: het in stijlvolle bruintinten uitgevoerde ‘Café’ en het warm rood/oranje/geel gestreepte ‘Lava’. De standaard hangstoelen van Brasil zijn verkrijgbaar in een heel palet van kleurstellingen: van effen ecru tot regenboog geruit. Dat maakt deze veelzijdige hangstoel geschikt voor elke smaak en ieder interieur, van moderne living tot vrolijke kinderkamer!

 

kleuren stijlen hangstoel brasil

 

Hangstoelstandaard voor de Brasil

Brasil kan zo aan een stevige boomtak of balk worden gehangen. Met het juiste bevestigingsmateriaal kun je hem ook aan een overkapping of plafond bevestigen. Heb je geen geschikte bomen of balken of beschadig je liever niet het plafond, dan is een hangstoelstandaard ideaal: veilig, verplaatsbaar en eenvoudig in gebruik. Hangstoelstandaard ‘Atlas’ bijvoorbeeld is ideaal. Geschikt voor zowel binnen als buiten, gemaakt uit stevig weervast vurenhout en voorzien van roestvrij metalen fittings. Hangstoel Brasil past echter in elke hangstoelstandaard, dus kies de standaard die het beste aan je gebruikerseisen voldoet!

 

Een milieuvriendelijke hangstoel

Conclusie: Hangstoel Brasil is groot, stevig, comfortabel, authentiek, veelzijdig en praktisch in gebruik. Als laatste voegen wij graag ‘milieuvriendelijk’ aan dit rijtje eigenschappen toe. Hangstoel Brasil is net als alle hangstoelen en hangmatten van Amazonas geweven op een milieuvriendelijke manier van gerecycled draad. Daarbij gebruikt Amazonas alleen materialen die tijdens het verven strikt gecontroleerd worden op bijvoorbeeld huidgevoeligheid en milieuvriendelijkheid. Zo lever je met de aankoop van deze geweldige hangstoel meteen een bijdrage aan een betere wereld!

 

 hangstoel brasil