Kamperen afzien? Welnee!

Voor iedereen die nog denkt dat kamperen gelijk staat aan creperen, is er goed nieuws. Glamping is het nieuwe camping en daarmee is de kampeerstandaard op campings steeds hoger geworden. Kamperen is niet meer afzien of enkel voorbehouden aan gezinnen met kleine kinderen: tegenwoordig is het fun voor iedereen en je kunt het zo comfortabel maken als je zelf wilt!

 

Kies je kampeerplek met zorg

 

Als je een eigen tent meeneemt of de caravan achter de auto hangt, kun je staan en gaan waar je maar wilt. Wil je een luxe privéplek met eigen sanitair? Op steeds meer campings is dat mogelijk! Als je op de oldskool manier gaat kamperen, kun je steeds vaker je eigen plek kiezen. Dan is het zoeken geblazen naar de perfecte plek: lekker ruim, met voldoende schaduw en niet te dichtbij rumoerige faciliteiten is ideaal. Gluur ook even bij de buren: wat voor types zijn het, zijn er kleine kinderen bij en op welk volume wordt er gecommuniceerd? Je zult slechts gescheiden worden door een tentdoek of dunne plastic wand, dus probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat je moet inleveren op je nachtrust of privacy! Voordeel van kamperen is trouwens wel dat je zo weer naar een nieuwe camping kunt doorreizen. Dus mocht de camping(plek) niet bevallen of je wilt nog iets nieuws zien, dan kun je zo weer een nieuwe vakantiestek uitkiezen!

 

Comfortabel kamperen met een hangstoel op de kampeerplek

 

Hangstoel bij je kampeerplek

 

Een fijne kampeerplek is niet compleet zonder een grote, sterke boom in de buurt. Niet alleen vanwege de schaduw, maar ook om je hangstoel aan op te kunnen hangen! Want waarom zou je genoegen nemen met krappe caravanbankjes of harde klapstoelen als je de ultieme loungeplek in je kofferbak kunt meenemen? Een opgevouwen hangstoel weegt vrijwel niks en neemt bijna geen ruimte in; dus zelfs als je auto al bijna is volgepakt, past die altijd nog wel ergens tussen! Eenmaal op de camping knoop je de hangstoel met het ophangkoord aan een stevige boomtak en je hebt een geweldige, comfortabele relaxplek in de schaduw.

 

 Glamping

 

Pimp je kampeerplek

 

De plek is bepaald, de tent of caravan staat en de hangstoel hangt. De laatste stap om je kampeerplek zo fijn mogelijk te maken, is het gezellig inrichten van je tent of caravan.

 

>> Zorg voor leuke buitenverlichting. Er zijn momenteel allerlei soorten lampjes, lampionnen en lichtsnoeren te koop die op zonne-energie werken. Dat ziet er heel gezellig uit en je hebt gratis licht wanneer je ‘s avonds voor de tent of caravan zit.
>>Koop kek campingservies. Melamine is hét materiaal voor onverwoestbaar, licht en uitermate praktisch servies. Voor net dat beetje meer sjeu aan je campingtafel scoor je bekers, borden en schaaltjes in de leukste kleuren en prints voor een prikkie bij winkels als Xenos, Action, Blokker, HEMA en Wibra.
>> Kleed alles fleurig aan. Fleeceplaids zijn geen overbodige luxe op een camping, dus waarom niet iets meenemen met mooie prints of hippe kleuren? Of pimp je tent of caravan met een stoffen vlaggenslinger. Kaarsen zijn ook noodzakelijk en zorgen voor een gezellige sfeer. En van handdoekhaakjes heb je nooit teveel. Koop ze in leuke kleuren of met grappig ontwerp, zoals een bloem. Hetzelfde geldt voor vliegenmeppers. Zo maak je van een noodzaak een deugd!