Last minute tuintips voor een prachtige zomertuin

De lentezon is al een paar keer goed tevoorschijn gekomen. We hebben onze hangstoel weer opgehangen en absorberen de eerste zonnestralen terwijl de vogels druk in de weer zijn met het bouwen van hun nestjes. Ook de tuin komt weer helemaal tot leven, met uitbundig bloeiende magnolia’s en bloemknoppen die de takken uitspruiten. Wil je de hele zomer nog in je hangstoel kunnen genieten van al het moois om je heen? Met deze last-minute tuintips zorg je voor een prachtige bloeiende zomertuin!

 

Schoon terras

De zon zal nu hopelijk geregeld schijnen, dus de sporen van de natte herfst en winter mogen definitief van het terras worden verwijderd . Bij tegels betekent dat wieden en stevig aanvegen. Liever niet op de knieën? Met een hogedrukspuit kun je prima te werk gaan, ook om mos en groene aanslag van vlonderplanken verwijderen. Of gebruik een natuurlijke onkruidverdelger zoals azijn, keukenzout of kokend heet water om die vervelende plantjes te lijf te gaan.

 

hangstoel genieten tuin zomer

 

Groen is gras

Baal je van een lelijk gazon of heb je nog kaal stuk grond? Leg er graszoden op! Je koopt ze kant-en-klaar op rol, legt ze op de vruchtbare ondergrond en bent in no-time de trotse eigenaar van een strak biljartlaken. Leg de graszoden wel zo snel mogelijk na aankoop op de grond, anders kun je nog steeds niet van een groen gazon genieten.

 

Metamorfose met rieten matten

Geef een oude schutting of lelijk hekwerk een snelle metamorfose met rietmatten. Rieten matten kun je heel makkelijk tegen een bestaande erfafscheiding bevestigen. Ze geven een prachtige, sfeervolle look aan de tuin en zijn bovendien heel geschikt om tuinplanten tegenaan te laten groeien. Ook als zonwering of bekleding van plafonds, wanden of bloembakken zijn rietmatten super decoratief!

 

 metamorfose tuin rieten matten

 

Zelf gekweekte zomerkoninkjes

De hele maand april kun je ze nog planten: aardbeien. In een pot of in de grond, op een beschutte plek in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de ondergrond niet te nat is en de grond lekker los, vruchtbaar en humusrijk is. Op potgrond in een pot of goede tuinaarde in een perk zullen de aardbeien goed groeien en kun je in de zomer heerlijk zomerkoninkjes uit eigen tuin snoepen!

 

Zomerbloeiers in de tuin

Zou je graag wat meer bloemen in de tuin hebben? Ga dan naar het tuincentrum! Hier kun je vanaf eind april allerlei eenjarige zomerbloeiers kopen. Kies (uit) de onderstaande zomerbloeiers en je bent de hele zomer verzekerd van een uitbundig bloeiende tuin: Surfina (hangpetunia), Scaevola (waaierbloem), Nemesia, Euphorbia ‘Diamond frost’ , Streptocarpus (draaivrucht), Calibrachoa ‘Million Bells’ (hangpetunia) en Bacopa. Ook met zomerbloeiers in potten of andere planten, zoals heerlijk geurende lavendel, kun je een prachtige zomerse sfeer creëren. En met een ‘haag’ van hoge potplanten zoals bamboe maak je binnen een handomdraai een intiem hoekje in de tuin of op het terras!

Met deze last-minute tuintips zorg je in een handomdraai voor een prachtige zomertuin, om vanuit je hangstoel veel van te genieten!

 

Last minute tuintips voor zomertuin hangstoel