Momentje rust aub! Met een hangstoel gaat het beter

Of je nu studerend of werkend bent, ondernemer of jonge ouder (of een combinatie van al deze factoren…); door alle drukte kom je vaak aan jezelf niet toe. Maak het wat makkelijker om aan je broodnodige relaxmomentje toe te komen met een hangstoel!

 

Werken in de hangstoel

Want heb je een hangstoel thuis, op de zaak of op kantoor hangen, dan kun je daar op elk moment, dus ook tijdens werkuren of studietijd even gebruik van maken. Bijvoorbeeld als je een uitgebreid rapport of ingewikkeld essay moet doornemen. Of dom een aantal mails moet beantwoorden. Duik dan die hangstoel in! In een hangstoel zit je actief maar toch relaxt, en door de schommelende beweging kom je automatisch tot rust. Bovendien zit je een beetje ‘verscholen’ in een hangstoel, wat een fijn gevoel van privacy geeft én de concentratie verbetert. Zo kun je rustig je werk afhandelen en heb je tegelijkertijd een momentje voor jezelf!

 

hangstoel op kantoor

 

Met de kinderen in de hangstoel

Stel, je bent thuis met de kinderen. Iedere ouder weet: met kleine kinderen kom je aan jezelf niet toe. Moet je ze niet uit de kattenbak plukken, dan hebben ze wel honger of zijn ze toe aan een schone luier. Ben je zelf aan een rustmomentje toe, maar weet je kleine van geen ophouden? Duik dan met elkaar en een voorleesboek, speeltje of filmpje de hangstoel in! Grote kans dat het wiegen je kindje tot rust brengt en misschien zelfs wel in slaap brengt. Voor moeders van baby’s is de hangstoel bovendien een ideale plek om je kindje te voeden. Lekker geborgen en al wiegend dommelt je baby met een vol buikje waarschijnlijk heerlijk in slaap. Prima moment om zelf ook even de luikjes te sluiten!

 

Stress? Duik de hangstoel in!

Of het nu komt door werk, studie of privékwesties… we hebben allemaal onze zorgen en de daarbij behorende stress. Maar hoe druk je ook bent, het is ontzettend belangrijk om jezelf af en toe een rustmomentje te gunnen. Alleen dan kun je tot jezelf komen en ontdekken wat écht belangrijk is, om met hernieuwde energie en een helder hoofd weer verder te gaan. Maar hoe kom je tot rust terwijl je hoofd overloopt van de stress? Een hangstoel is een geweldig hulpmiddel. Door je op de schommelende beweging te concentreren, kom je vanzelf in een meditatieve toestand. Bovendien grijpt die wiegende beweging terug naar onze tijd in de baarmoeder, wat automatisch een geborgen gevoel geeft. Laat jezelf meevoeren door het ontspannen gevoel en na een half uurtje stap je verkwikt de hangstoel weer uit. Dus wanneer je de spanning voelt oplopen in je lijf, duik dan de hangstoel in en neem even een moment om te ontspannen. We beloven je: daarna kun je de wereld weer aan!