Negen plekken om je hangstoel op te hangen

Een hangstoel is comfortabel en mooi. Het voordeel van een hangstoel is dat deze maar één ophangpunt heeft, waardoor de je die op veel verschillende plekken kunt ophangen. Om er één te kiezen is moeilijk, dus waarom niet meer ophangplekken creëren? Zo kun je met de seizoenen van plek wisselen. Of koop er gewoon wat extra hangstoelen bij…!

 

Op de veranda of het terras

De meest voor de hand liggende plek voor een hangstoel is op de veranda of het terras. Een hangstoel zit veel beter dan een harde schommelbank of houten schommelstoel. Hang hem aan één van de balken van de overkapping of maak gebruik van een hangstoelstandaard. Daarmee kun je de hangstoel met de zon mee van plek veranderen. Met meerdere hangstoelen kun je supergezellig zitten met vrienden. Heb je de hangstoelen niet meer nodig, dan kun ze heel eenvoudig losmaken en opruimen. In tegenstelling tot gewoon tuinmeubilair nemen ze in opgevouwen toestand vrijwel geen plek in.

 

hangstoel op terras in de tuin

 

Op het balkon

Of het nu je enige buitenruimte is of het balkon van de slaapkamer; een balkon is perfect voor een hangstoel. Hangstoelen passen op elk oppervlak, hoe klein je balkon ook is. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht en kun je bij het eerste beste mooie weer al wat zon meepakken. In de zomer kun je er lekker van een koele bries genieten. En als het winter wordt, haal je de hangstoel weer weg en heb je het hele balkon weer vrij.

 

Op het strand

Waarom je hangstoel niet meenemen naar het strand? Nooit meer last van zand in de zwembroek! Bovendien zit je heerlijk ontspannen terwijl je ook nog iets te kijken hebt. Nu is het nogal een uitdaging om een palmboom op een Nederlands strand te vinden, dus deze hangplek leent zich met name voor de buitenlandse stranden. In Nederland zijn er echter wel genoeg recreatieplassen mét beplanting te vinden, dus wellicht dat je daar je hangstoel wel aan een boomtak kunt hangen!

 

Hang je hangstoel bij de recreatieplas

 

Op het gazon in de tuin

Wanneer je van de zon wilt genieten of bij de kinderen wilt zitten die op het gras of in de zandbak aan het spelen zijn, hang je de hangstoel aan een boomtak of zet je de hangstoelstandaard op het gazon van je tuin. Zo kun je met je voetjes van de vloer de boel prima overzien.

 

In de kinderkamer

Kinderen zijn dol op hangstoelen. Je kunt er leuk in zwieren, zwaaien en schommelen, maar ze bieden ook een knusse plek om te lezen, knuffelen of tot rust te komen. Bovendien maakt een hangstoel elke kinderkamer meteen een stuk origineler, hipper en stoerder.

 

hangstoel in de kinderkamer

 

Tussen de bloemen in de tuin

Is er een betere plek om tot rust te komen dan omringd door bloemen en planten? Hangstoelen zijn verkrijgbaar in allerlei dessins die prachtig bij de kleuren in je tuin passen. Bovendien is het wel zo handig. Een bloementuin is mooi, maar hard werken. Waarom niet tussendoor wat uitrusten in de hangstoel terwijl je aan het tuinieren bent?

 

In de garage

Mannen opgelet. Ook wanneer je aan het klussen of sleutelen bent, heb je soms behoefte aan een break. Geen eenvoudigere plek om een hangstoel aan te hangen dan het plafond van de garage! Bovendien weet iedere man dat je in een garage altijd ruimte tekort hebt voor al je gereedschap. Een hangstoel neemt veel minder ruimte in dan een luie stoel of kleine bank en kun je bovendien weghalen als je weer aan de slag gaat.

 

In de game kamer

In een kamer waar de playstation, Xbox of Wii centraal staat, heb je eigenlijk geen dure bank nodig. Bovendien weet iedere gamer dat je niet graag strak tegen elkaar aan zit wanneer je fanatiek aan het gamen bent. Hang daarom een aantal hangstoelen in een halve cirkel voor de tv en je kunt helemaal los!

 

De woonkamer

Een hangstoel in de woonkamer kun je gebruiken als extra zitplek. Als je de ruimte weer nodig hebt, haal je hem weer weg. Maar je kunt ook een hangstoel kiezen in de stijl van je interieur en die naar eigen smaak helemaal verder stylen. Daarmee creëer je een echte eyecatcher in je woonkamer!

 

Hangstoel in de woonkamer