Oktober woonmaand! De woontrends voor 2017

In oktober begint het nieuwe woonseizoen, met als aftrap de vt wonen&design beurs in de RAI van 27 september t/m 2 oktober. Wat zijn de trends in huis de komende herfst en winter en wat worden de nieuwe kleuren voor 2017? We zochten het uit.

 

Rust in huis

 

We zijn nog steeds op zoek naar rust in huis. Niet zo gek, want de wereld om ons heen wordt alleen maar meer hectisch en chaotisch. Was de botanische trend, met planten in het interieur in combinatie met botanische prints en natuurtinten, al een blijvertje, we maken van ons huis nog meer een oase door onze woonstijl rustig, puur en tijdloos te houden. Dat kan bijvoorbeeld door houten, minimalistische meubels in huis te brengen. Gemaakt van puur hout, met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, hebben deze tijdloze meubels een pure en rustgevende uitstraling. Een andere rustgevende trend is de houten wand. Denk hierbij niet aan de lelijke schrootjeswanden uit de jaren tachtig, maar aan stijlvolle panelen in verschillende stijlen. Toch liever een stenen muur? Met behang en muurverf in tinten van grijsgroen tot grasgroen creëer je ook een natuurlijke, rustgevende sfeer. Ten slotte breng je ultieme rust in huis met een loungeplek. Om lekker te zitten, maar ook een plek waar je heerlijk kunt hangen, loungen, spelen en dromen. Een hangstoel brengt comfort en plezier, maar ook lucht en ruimte in huis. Kies bijvoorbeeld een minimalistische hangstoel in natuurtinten, zoals de Hang Solo Peppermint. Een must-have voor relaxed living!

 

Woontrends 2017 meer rust in huis

 

Keuken als leefruimte

 

De keuken is niet langer een aparte functionele ruimte, maar een volwaardige leefruimte geworden. Wij brengen ook steeds meer tijd in de keuken door. Gezellig rond de grote tafel of aan de bar van het kookeiland. In de keuken komen dan steeds meer dure design items te staan die gezien mogen worden. Een andere trend in opkomst is het lichte werkblad in combinatie met donkere (antracietkleurige) kastjes. Een nieuwe stijl in keukenland is de mediterrane keuken. De ambachtelijke looks en robuuste materialen zorgen voor een heerlijk ontspannen sfeer. Je kunt de pizza al bijna ruiken! Verder zien we dat er met de tegeltjes geëxperimenteerd mag worden: van een kunstzinnige octopus boven je fornuis tot een koe die om het hoekje van de keukendeur kijkt. Deze tegeltableaus zijn van de hand van kunstenaar Bea Peters en toveren je saaie tegelmuur om tot een bijzondere blikvanger!

 

De keukentrends voor 2017

 

Trendkleuren van 2017

Niks brengt meer sfeer en verandering in huis dan kleur. Met een nieuw behang of verfje in de laatste trendkleuren breng je je huis in no time helemaal up to date. Wil je dat je huis trendproof is voor 2017, schilder dan de zachte tinten als poederroze en lichtblauw van verleden jaar over met diepere en warme kleuren, zoals bruin, donkerblauw en terracotta. Denim Drift werd door Flexa uitgroepen als de kleur van 2017: een blauwgrijze kleur van licht tot donkerblauw die perfect past bij zowel rijke tinten als puur wit. Ten slotte geldt ook weer voor kleur: groen moet je doen. Na de planten en groene accenten in je interieur, is de tijd aangebroken om een hele muur van een groene kleur te voorzien! Verder krijgen ook de materialen een nieuwe, warmere uitstraling. Het koper in huis kun je vervangen door messing, brons en gekleurd natuursteen. Samengevat: de nieuwe woonstijl van 2017 is volwassen en vernieuwend, met diepe en rijke kleuren als basis. Met (hang)planten, tijdloze meubels en rustgevend design maak je van je thuis een heerlijke oase van rust.

 

Denim Drift is door Flexa uitgeroepen tot kleur van 2017