Onverwachte gebruikstips voor je hangstoel

Tuurlijk, een hangstoel gebruik je vooral om in te relaxen. Dat spreekt voor zich! Maar de hangstoel biedt nog meer onverwachte mogelijkheden die het leven aangenamer kunnen maken. Daarom hier onze originele gebruikstips voor dit fijne en veelzijdige product!

 

Neem hem mee op wandel- of fietstochten

Licht en makkelijk mee te nemen en eenvoudig op te hangen: een hangstoel is een ideaal reisproduct. Stel je voor: je bent aan het hiken in de natuur en nodig toe aan een break. Je hoeft niet te zoeken naar een mooi plekje waar je even lekker kunt zitten. Pak gewoon je hangstoel uit je rugzak en hang hem aan een stevige tak. In een handomdraai heb je een plek gecreëerd waar je écht lekker zit en je helemaal tot rust kunt komen. Hoor de geluiden van de natuur, voel de wind en zonnestralen op je lichaam en geniet van de schommelende beweging van je hangstoel. Zak weg in een verkwikkende powernap, laad je lichaam en geest op en je kunt daarna weer bergen verzetten!

 

neem je hangstoel mee op wandeltocht 

 

Geef je hem aan je drukke kleuter

Van gewoon druk tot heel druk: iedereen die een kleuter in huis heeft (gehad) kan beamen dat de eerste kleuter met rust in het gat nog geboren moet worden. Dat geeft helemaal niet, want kleuters barsten van de levenslust en leven volop in het nu. Daar kunnen wij nog wat van leren. Maar soms hebben ze wel hulp nodig om weer tot rust te komen. Eén manier om je kind te kalmeren, is met een hangstoel. Het is ten eerste een geborgen plekje waar kinderen zich veilig in kunnen terugtrekken. Ten tweede geeft het schommelende gevoel een kalmerend gevoel. Het herinnert je kind onbewust aan de geborgenheid van de baarmoeder. Bovendien is schommelen goed voor de ontwikkeling van het evenwichtsgevoel en de lichaamscoördinatie. Zo leert je kleuter zijn lichaam goed kennen en controleren, en dat is weer goed voor het zelfvertrouwen. Lekker laten schommelen dus!

 

hangstoel voor drukke kleuter

 

Stimuleer de creativiteit tijdens een vergadering

‘Op het moment dat mijn benen in beweging komen, komen mijn gedachten op gang.’ Aldus de 19e-eeuwse filosoof Henry David Thoreau. Bewegen stimuleert creatief denken. Waarom zitten we tijdens een vergadering of brainstormsessie dan statisch en afstandelijk aan een grote vergadertafel? Niet stil zitten, maar rechtop staan en lopen activeren de hersenen. Natuurlijk kun je staand vergaderen, maar nog idealer is om het lichaam in beweging te houden in een hangstoel. Schommelend in een hangstoel kun je je beter concentreren en wordt je creativiteit gestimuleerd. Dus sleep die kantoormeubels de vergaderruimte maar uit en hang een cirkel van hangstoelen op. Tijdens de volgende ‘hangende’ meeting zullen de goede ideeën je om de oren vliegen!