Verhef luieren tot een kunst

Welke hangstoel eigenaar herkent dit niet? Zodra je bent geïnstalleerd en eenmaal zachtjes aan het wiegen bent, wil je deze fijne plek het liefste nooit meer verlaten. Helaas zeurt dat stemmetje in je hoofd maar door over de dingen die je nog moet doen. Toch is het heel gezond en erg fijn om af en toe eens echt niks te doen. Met deze tips ben je goed voorbereid op een hele dag luieren en hoef je zo min mogelijk je hangstoel uit te komen. Zo verhef je luieren tot een kunst!

 

Kies het ideale luiermoment

 

Je kunt niet lekker luieren als je het irritante, knagende gevoel hebt dat je nog iets moet doen. Daar zijn twee oplossingen voor: Of je doet alles wat je moet doen en gaat dan lekker de hangstoel in. Dit is echter een schijnoplossing: er is namelijk áltijd nog wel wat te doen. Daarom is het een betere optie om te leren dit gevoel los te laten. Ten eerste zijn al die klusjes heus niet zo belangrijk en kun je ze ook (of beter nog) op een later tijdstip doen. Ten tweede is het goed om te bedenken dat luieren juist productief werkt. Door even helemaal niets te doen, breng je je energieniveau weer op peil en je brein weer op nul, zodat je de volgende dag weer bergen kunt verzetten. Vandaag mag je daarom even helemaal niks doen.

 

Luieren in een hangstoel, even helemaal niks doen is gezond

 

Houd alles binnen handbereik

 

Omring jezelf met de essentiële dingen: drankje/hapje/boek/tijdschrift/tablet/telefoon. Dit leg je binnen handbereik, bijvoorbeeld op een handig bijzettafeltje die je in de grond kunt prikken. Of als je een beetje handig bent, kun je ook een plankje tegen de boom/paal timmeren waaronder je hangstoel hangt. Je drinken bewaar je op temperatuur in een koelbox op wieltjes, die je zonder moeite naar je toe kunt trekken. De nieuwste innovatie op koelbox gebied is de Nipi Cooler (via Kickstarter). Deze futuristisch ogende koelbox met wieltjes is tevens uitgerust met een speaker en audiokabel om via je smartphone lekker muziek te kunnen luisteren. Dankzij het afkoppelbaar 12 W zonnepaneel is de Nipi zuinig in gebruik en kun je via meerdere USB-poorten je apparatuur opladen. De binnen- en buitenkant zijn bovendien voorzien van LED’jes én er zit een ijslade in. Cooler kan het niet!

 

Bijzettafeltje om alles binnen handbereik te houden tijdens het luieren

 

Laat de techniek voor je werken

 

Wij prijzen de techniek nog even verder, want dankzij nieuwerwetse uitvindingen als draadloze verbinding, timers, robots en WiFi kunnen wij heel veel zaken van tevoren en op afstand automatisch regelen. Je bent (als je wilt) via alle kanalen - telefoon, e-mail en social media - mobiel bereikbaar. Met de timer op de wasmachine zal de was automatisch gaan draaien, waarna de droger het overneemt. En vanuit je hangstoel heb je mooi zicht op de maairobot die het gazon netjes voor je aan het kortwieken is. Lijkt het gazon wat droog? Geen zorgen, de automatische sproeier met droogtesensor houdt het voor je in de gaten. Krijg je een beetje trek? Met je mobieltje bestel je via internet een lekkere maaltijd. Je mobieltje kun je trouwens ook gebruiken om een boek te lezen. Met een luisterboekenapp lees je de nieuwste bestsellers zonder je ogen open te hoeven doen of een zwaar boek vast te houden. Kijk: dat is luieren voor gevorderden!

 

Verhef luieren tot een kunst in een hangstoel