Tips bij aanschaf hangmat?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een hangmat is de breedte en het aantal spankoorden van de hangmat.

De breedte

Wat de breedte betreft moet je ervoor zorgen dat je gehele lichaam diagonaal in de hangmat past, zodat er geen druk ontstaat op de onderrug. Het is een regel dat wanneer je een hangmat wilt kopen: hoe langer de persoon, des te breder de hangmat. Als je met meerdere personen in een hangmat wilt liggen, dan moet je een grotere hangmat aanschaffen. Let wel, een grotere hangmat heeft niets te maken met het draagvermogen van de hangmat. Wanneer je niet veel ruimte hebt voor een hangmat zijn er ook hangmatten voor kleine ruimtes. Meestal heb je dan een hangmat die korter is maar niet inlevert wat betref ruimte en comfort.Kleiner is fijner?

Zoek je een hangmat voor bijvoorbeeld een balkon, kleine kamer of wat ook mogelijk is op een grote boot dan zijn deze korte hangmatten zeer geschikt.
Je moet zeker niet vergeten om op te letten en te controleren hoe het is met het aantal spankoorden. Je moet vooral naar de beide uiteinden kijken van de hangmat, want duurzaamheid en sterkte is alleen gegarandeerd bij een perfecte eindafwerking, want op de uiteinden komt de grootste kracht te staan. De vuistregel bij hangmatten is hoe meer koorden hoe beter. Voordat je een hangmat koopt kun je vragen of deze wel is getest op belasting.