Xenos hangmat kopen? De nadelen van een Xenos hangmat

Waarom je beter geen Xenos hangmat kan kopen: Kies liever voor een hangmat van bijvoorbeeld Tropilex of 123 Hammock. Wedden dat je daar veel meer plezier van hebt?!

De hangmat is tegenwoordig helemaal in. Je ziet ze steeds vaker. En dit is ook logisch, want de hangmat heeft veel gezondheidsvoordelen. Een middagdutje is heerlijk in de hangmat omdat een hangmat minder drukpunten heeft dan een matras en zich beter aanpast aan de vorm van je lichaam. Daardoor heb je minder rug- en nekklachten en word je uitgeruster wakker als je in een hangmat slaapt.

Maar welke hangmat is de beste? Waarom zou je kiezen voor bijvoorbeeld een Tropilex hangmat? En niet voor een Xenos hangmat ?In dit artikel laten we je graag zien wat de voordelen zijn van een Tropilex hangmat.

Nadelen van de Xenos hangmat: Zweten geblazen

De Xenos hangmat is misschien aantrekkelijker in prijs, maar daardoor mis je het volgende:

  • De stof van de Xenos hangmat is grotendeels gemaakt van polyester. Dit zorgt dat je meer gaat zweten.
  • De Xenos hangmat is te klein voor mensen die langer zijn dan 1,90 meter. Beter kan je dan een tweepersoons hangmat kiezen.
  • De ophangkoorden van de Xenos hangmat zijn erg lang en dit oogt erg rommelig. Een hangmatstandaard met een ketting oogt minder rommelig.
  • Hangmatstandaard is niet verstelbaar: alleen geschikt voor Xenos hangmatten.

Xenos hangmatstandaard niet verstelbaar!

De hangmatstandaard is niet verstelbaar en zorgt daardoor voor minder comfort. Als je een hangmatstandaard aanschaft, wil je graag dat deze verstelbaar is, want dat biedt flexibiliteit op het strakker of juist losser hangen van de hangmat.

Ook ben je daardoor altijd gebonden aan een Xenos hangmat of een hele kleine Chinese hangmat. Terwijl juist een iets grotere hangmat uit Zuid Amerika veel meer comfort geeft!

In onze hangmatstandaarden past je hangmat altijd en kan je verschillende hangmatten gebruiken. Ideaal om hem precies voor jou of je kinderen op maat te maken.

De voordelen van een Tropilex hangmat

  • De stoffen van de Tropilex hangmat zijn minimaal van 70% katoen. Dat zorgt ervoor dat je minder zweet dan in een synthetische hangmat. Zeker met warm weer is dat wel zo prettig.
  • Met een totale lengte tot 400 cm zijn Tropilex hangmatten ook geschikt voor langere mensen.
  • Tropilex biedt ook bijbehorende hangmatstandaarden. Deze zet je makkelijker in elkaar dan de Xenos hangmatstandaard.
  • Onze hangmatstandaarden zijn voorzien van kettingen. Dat is veel steviger en makkelijker te verstellen.
  • Tropilex hangmatten hebben een korter ophangkoord. Dit oogt minder rommelig in je tuin.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het aanbod van de Tropilex hangmatten? Kijk dan hier voor het complete aanbod hangmatten.

Gerelateerde Producten