Draagdoeken

Veilige draagdoeken en draagzakken voor baby's. Nu tot 30 korting!

We hebben ons magazijn opgeruimd en onze collectie draagdoeken en draagzakken gaan daarom nu met 30% korting weg! Alle draagdoeken en draagzakken zijn van het merk Amazonas. Een kwaliteits-merk met veel aandacht voor detail.


Draagdoeken: De juiste manier om de baby te dragen!

Een draagdoek of draagzak ondersteund de rug en heupen van de baby op de juiste natuurlijke manier!

Een baby heeft na de geboorte nog een ronde rug. Negen maanden lang heeft de ronde rug perfecte ondersteuning gehad in de buik. Na geboorte, wanneer de rug langzaam uitstrekt, biedt de draagdoek de beste ondersteuning voor de baby.

Het uitstrekken is een langzaam proces. Dit duurt doorgaans een geheel jaar, en is pas volledig wanneer de baby voorzichtig de eerste stapjes probeert te zetten.


Draagzakken: Perfect voor rug en heupen!

Een juist gevormde draagzak of draagdoek zorgt voor de beste ondersteuning van rug en heupen!

Wij verkopen uitsluitend draagdoeken en draagzakken die fair trade en/of ecologisch geproduceerd zijn. De baby moet per slot van rekening achteraf wel lekker in de draagzak kunnen liggen!


Alles wat je over Draagdoeken en Draagzakken weten moet!

Ontwikkeling van het kind

Praktische informatie

Alles over draagdoeken


Ontwikkeling van het kind

Is dragen goed?

Bij ons in Nederland worden baby's vaak niet in dragers gedragen. Als je kijkt naar andere culturen is het 'dragen' wel heel gewoon. Je draagt je kindje eerst al 9 maanden bij je, dus zo gek is het niet om ook na de bevalling het kind dicht bij je te dragen. Het voelt heel natuurlijk aan om je kindje zo dicht bij je te dragen en ook de houding en sociale ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd.


Draagt dragen bij aan de sociale en emotionele ontwikkeling?

Een baby die gedragen wordt is veel meer betrokken in de wereld die zich om heen afspeelt. Zo ziet ze alleen al veel meer dan als ze in een kinderwagen of wiegje ligt. De baby kan rustig alles bestuderen vanuit de veilige omgeving van de draagdoek.

Een draagdoekbaby komt ook veel vaker in contact met mensen omdat de baby vaker gezien wordt. Uit al deze interacties zal de baby veel leren en zal zich sociaal sneller ontwikkelen.

Draagdoekbaby's kunnen bijvoorbeeld vaak sneller praten. Dit komt omdat ze visuele ondersteuning hebben van wat ze horen.


Draagt dragen bij aan de motorische ontwikkeling?

Het kind beweegt mee de ouders en krijgt zo voldoende prikkels om een goede evenwichts- en tastzin te ontwikkelen. Door de wisselende houding van de ouder traint de baby in de draagdoek zijn motorische vaardigheden. Een draagdoek bevordert de motorische ontwikkeling van een kind. Door de houding van de baby of kleuter in de draagdoek zullen ook de heupen en rug van het kindje zich op een natuurlijk en juiste manier ontwikkelen.


Draagt dragen bij aan de ontwikkeling van de heupjes en rug?

Door de natuurlijke houding in de draagdoek worden de rug en heupjes in de kikkerhouding gezet. De knietjes komen boven de billetjes. Dit kan heup en rug problemen voorkomen, ook op latere leeftijd. Het zorgt voor een betere houding en goede ontwikkeling van de rugspieren.


Praktische informatie

Vanaf wanneer kan ik beginnen met mijn baby in een draagdoek te dragen?

Wanneer de baby gezond is kan je vanaf de eerste dag de baby al in een draagdoek dragen.


Hoe lang kan ik mijn baby dragen in een draagdoek?

In principe kan je je baby zo lang dragen als jij en je baby het prettig vinden. Baby’s geven het duidelijk aan als ze niet meer gedragen willen worden en je hebt zelf ook goed door als je er zelf geen zin meer in hebt. Als je zelf en je kind er plezier in hebben, kan je je kind tot 3 jaar of zelf nog wat langer, in een draagdoek dragen.

Vrouwen die net bevallen zijn, moeten met korte periodes starten en deze langzaam langer maken, omdat je dan nog voorzichtig moet zijn met je bekkenbodem. Ook als je net een keizersnede hebt gehad moet je voorzichtig zijn met de wond.

Waar moet ik op letten als ik een draagdoek gebruik?

Je moet de draagdoek zo strak hebben zitten, dat je niet het gevoel hebt dat je je baby met je handen hoeft te ondersteunen. Daarnaast is het belangrijk de baby altijd met het gezicht naar je toe te plaatsen. Je zal een paar pogingen nodig hebben om te leren hoe je de draagdoek perfect om moet binden.

Voor pas geboren baby’s is het verstandig de ombindversie te kiezen die je individueel aan kan passen aan de baby en degene die de baby vervoerd. Dit zorgt ervoor dat de baby strak genoeg vast zit.

Vrouwen die net bevallen zijn, moeten met korte periodes starten en deze langzaam langer maken, omdat je dan nog voorzichtig moet zijn met je bekkenbodem. Ook als je net een keizersnede hebt gehad moet je voorzichtig zijn met de wond.

Je moet er alleen wel op letten dat de neus van de baby vrij is, zodat het makkelijk adem kan halen. De bewegingen die je zelf maakt zorgen ervoor dat er genoeg frisse lucht circuleert door de doek. Het is wel belangrijk om je baby niet te warm te kleden in een draagdoek, zodat hij niet oververhit raakt. Zeker onder een jas.


Hoe draag je de baby?

Het dragen van de baby is vrij gemakkelijk. Neem de volgende punten in acht.

- Draag de baby verticaal en symmetrisch. Je draagt de baby juist wanneer je hem/haar een kusje kan geven op het hoofd.

- Zorg dat het hoofdje hoger liggen dan de rest van het lichaam.

- In de ideale houding zijn de knietjes hoger dan de billetjes.

- Een draagdoek geeft al extra bescherming en warmte aan de baby. Ook profiteert de baby van jou lichaamswarmte. Let er op dat de baby het niet te warm krijgt.

- De draagdoek moet altijd strak omgebonden zijn zodat de baby niet weg kan zakken. Wanneer je de draagdoek omknoopt hoef je geen extra ruimte voor de baby te laten. Je kan de draagdoek dus strak omknopen.

- De nek van de baby ondersteun je met de stof van de draagdoek.


Kan ik borstvoeding geven terwijl ik draag?

Ja dat kan. Omdat je je eigen handen vrij hebt kan je kan je makkelijk borstvoeding geven. Door de doek van de draagdoek wat omhoog te 'schuiven' kan je discreet je kind borstvoeding geven.


Kan ik ook later starten met dragen?

Natuurlijk. Maar het kan wel zijn dat je kindje even moet wennen aan het zo dichtbij dragen op je lichaam. Dit kan soms een beetje geduld vragen van beide partijen en je zal de tijd dan langzaam moeten lengen. Des te later je begint, des te meer je spieren moeten wennen aan het te dragen gewicht. Dit zal je dan moeten trainen.


Alles over draagdoeken


Welke maat heb ik nodig?

De standaard lengte van onze draagdoeken is ±450cm. Deze lengte is voldoende voor alle mogelijke draagmethodes voor zowel mannen als vrouwen t/m maat M. Voor personen groter dan maat M hebben we langere draagdoeken van ±510cm beschikbaar.

Bij elke draagdoek krijg je uitgebreide draaginstructies bijgeleverd.

Geen producten gevonden voor deze selectie.